Naturcenteret vil gerne tilbyde SFO'erne i Ishøj at være med i Projektet "Det spirer og sprudler på landet"

Book et forløb

Det spirer og sprudler på landet

  • Får I en flok nye skolebørn til april?
  • Vil I have gode oplevelser, der skaber sammenhold og gode bånd, børn og pædagoger i mellem?
  • Vil I give børnene et indblik i bondegårdsliv før og nu?
  • Vil I vise børnene at Ishøj er mere end center og boligområder?
  • Vil I have frisk luft, jord under neglene og en super afslutningsfest?

Hvis ja, så skal I deltager i Naturcenterets SFO-tilbud
Naturcenteret vil gerne tilbyde SFO'erne i Ishøj at være med i Projektet "Det spirer og sprudler på landet". I løbet af april og maj skal vi på gammeldags-maner, så en lille mark (evt. i højbede) ved siden af Bredekærgård til med korn, kartofler, roer og græskar. Over sommeren hypper og luger vi og i august slutter vi af med at høste. Høsten bliver selvfølgelig afsluttet med manér, med en ordentlig høstfest, hvor vi skal tilberede lækre retter af vores høst, lave græskarhoveder og roelygter.

Det er et oplagt tilbud til aprilbørnene og deres pædagoger, men de ældre børn er også velkommen.

Forløbet:

April/maj: I kommer på Bredekærgård 2 dage. Den første dag skal vi klargøre jeres markstykke. Måske kører de store maskiner på stykkerne ved siden af, selv tager vi fat i nogle af de gamle metoder, børnene skal pløje og harve og rugbrødkrafterne tages i brug.
De anden dag skal der såes, hvad skal der være på marken? Hvor langt skal frøene ligge fra hinanden og hvorfor skal der laves en jordvold om kartoflerne? Vi snakker om hvordan bønderne havde markfælleskaber i gamle dage, ligesom børnene har med de andre SFO-børn.

Juni/juli: Her er der mulighed for nogle hyggelige udflugtsdage, når I på egen hånd skal vande, luge og hyppe markstykket. I sommerferien forestiller vi os at SFO’erne kan skiftes til at komme forbi og luge hinandens stykker.

August/september: Så skal der høstes, det er I selvfølgelig også med til! Når afgrøderne er i hus, inviterer vi alle Ishøjs 0. klasse til en stor høstfest. Her skal vi tilberede nogle lækre retter af vores høst, lave græskarlamper og roelygter, vi skal lege høstlege og meget mere.

Senest opdateret 1. oktober 2019